Aanvraagformulier
T. 0497 574 173

De Maaijerheide in onze achtertuin

De Maaijerheide in onze achtertuin

Wa kunde vende in de burt?

Het leven is goed in ’t Brabantse land’, dat is de titel van een bekend lied. En een waarheid als een koe. Lekker eten bij toprestaurants, gezellige en toonaangevende steden en dorpen en groen. Heel veel groen. Het is dus niet gek dat deze omgeving zeer populair is onder wandelaars en fietsers. Ook ruiters weten hun weg naar hier te vinden.

Natuurgebieden en wandelroutes

De Willy-Hoeve is omgeven door bossen en beschermde natuurgebieden, zoals De Maay, Vloeiweiden en de Plateaux. Hier vind je de meest zeldzame dier- en plantensoorten en kun je eindeloos genieten van de rust en de stilte. Bij de VVV kun je wandel- en routekaarten kopen. Nog makkelijker is het om een route app te downloaden op je telefoon. Neus ook even rond op de site van de vereniging Natuurmonumenten, daar vind je ook goede tips.


Wandelen

Diverse musea:

Bakkerij museum in Luyksgestel. Hier kun je zien hoe écht brood gebakken wordt. En ja, je mag zelf ook bakken én je creatie opeten met boter en suiker. Mjam!

Museum de Sigarenmaker. In Bergeijk kunnen ze je alles leren over handmatig sigaren maken. Werkelijk alles wat met sigaren te maken heeft is hier te zien. Je kunt er ook een workshop doen en zelf gaan rollen. Kies je voor een klassieke sigaar of een dikke Cubaan?

Op een half uurtje rijden van Bergeijk ligt Eindhoven. In de Lichtstad zijn meerdere musea te bezoeken. Het bekendst zijn het Van Abbemuseum, het Philips Museum en het preHistorisch Dorp. De laatste twee zijn ook erg leuk voor kinderen.


Musea


Wekelijkse markten

Verse groenten en fruit, vis en noten koop je toch het liefst op de markt. Lekker vers. Uiteraard met een korte pauze voor een bakje kibbeling. In de omgeving van Bergeijk is er bijna elke dag een markt te vinden:

Eersel: maandagochtend.
Eindhoven: dinsdag in het centrum en zaterdag op de Woenselse Markt.
Bergeijk: dinsdagmiddag.
Lommel (België): woensdagmiddag.
Valkenswaard: donderdagmiddag.