Aanvraagformulier
T. 0497 574 173

Een echt familiebedrijf waar het voelt als thuiskomen

Wie wij zèn...

Sinds 1960 staat de familie Daris aan het roer van de Willy-Hoeve. In die tijd was de boerderij nog volop in bedrijf. Akkerbouw en veeteelt waren de belangrijkste bron van inkomsten. Er werden koeien, varkens en kippen gehouden.

In de zomer gingen de koeien de wei in en werden de stallen omgetoverd tot slaapplekken voor kampeerders. Ze sliepen op hooizakken en zorgden zelf voor keukengerei, zo ging dat in die tijd. Tot 1968 konden kampeerders maar zes weken per jaar terecht, omdat de koeien na de zomer de stallen weer in moesten.

Vroeger.jpg

Drastisch besluit

In 1968 werd er een drastisch besluit genomen. De koeien en de kippen moesten het veld ruimen om de varkenshouderij en de akkerbouw uit te breiden. Een prettige bijkomstigheid was dat de koeienstal leeg kwam te staan en dat deze definitief kon worden omgebouwd tot kampeerdersvertrek. Er kon nu ook voor een langere periode worden verhuurd. Met de jaren werd het vertrek ook steeds wat luxer. De kampeerders werden altijd met plezier ontvangen er was altijd wel tijd voor een praatje, geintje of activiteit.

Belangrijke keuze

In 1983 nam zoon John, samen met Ria, het stokje over. Samen gingen zij met veel plezier verder waar de ouders gebleven waren. Fijne en leuke jaren, tot ze in 1999 voor een belangrijke keuze kwamen te staan die alles zou veranderen. Doordat de regels op het gebied van hygiëne en brandveiligheid steeds strenger werden, werd het in de oude stallen steeds moeilijker hieraan te voldoen. Er waren twee opties: nog enkele jaren op deze manier verder gaan óf een heel nieuwe accommodatie bouwen. Het werd optie twee. Ria En John vonden de verhuur veel te leuk om ermee stoppen.

Nieuwe plannen

In 2000 werd de splinternieuwe groepsaccommodatie opgeleverd. Het was meteen een groot succes bij de kampeerders. En: het nieuwe gebouw kon het gehele jaar geopend blijven! John is er de man niet naar om stil te zitten, dus de Willy-Hoeve werd verder uitgebreid. In 2020 werd het Luyhuis toegevoegd aan de familie. Op het moment kunnen er 100 gasten blijven logeren. Ook gaat John zich verder verdiepen in paardentoerisme; weer een nieuwe doelgroep die helemaal past bij het concept. Er staat de komende jaren nog heel wat te gebeuren. Plannen genoeg!

Eén ding wat nooit zal veranderen: we hopen onze gasten, waarvan er sommigen al ruim 40 jaar komen, met veel plezier te mogen blijven begroeten.

WillyHoeve vogelvlucht02.png