Vroeger en nu

Vroeger 01Sinds 1960 wordt boerderij Willy-Hoeve door de familie Daris gerund. Veeteelt en akkerbouw waren toen de belangrijkste bron van inkomsten. Op de boerderij vond je toen varkens, kippen en koeien. In de zomer gingen de koeien van stal naar de wei. De stal werd schoongemaakt, er werden rubber matten over de roosters gelegd en dan kwamen de kampeerders. Ze sliepen op hooizakken en hun keukenspullen brachten ze zelf mee. Vanaf 1960 tot 1968 kwamen de kampeerders maar zes weken per jaar omdat de koeien dan de stal weer nodig hadden. In 1968 werd er gespecialiseerd. Besloten werd dat de koeien en kippen het veld moesten ruimen om de varkenshouderij en akkerbouw uit te breiden. Een prettige bijkomstigheid was dat de koeienstal leeg kwam te staan en dat deze definitief kon worden omgebouwd tot kampeerdersvertrek. Er kon ook voor een langere periode worden verhuurd. In die tijd was men alleen in de wintermaanden gesloten. Het kampeerdersvertrek werd van zeer simpel en primitief tot steeds luxueuzer. De kampeerders werden altijd met plezier ontvangen er was altijd wel tijd voor een praatje, geintje of activiteit (dropping, spooktocht, etc).

In 1983 nam zoon John samen met Ria de vaandel over. Zij gingen verder waar de ouders waren gebleven. Na vele leuke en interessante jaren kwamen zij in 1999 weer voor een belangrijke keuze te staan. Doordat de regels op het gebied van hygiëne en brandveiligheid steeds strenger werden, werd het in de oude boerderij steeds moeilijker hieraan te voldoen.
De keuze om het nog enkele jaren uit te zingen in de huidige locatie of nieuwbouw was eenvoudig: het is veel te leuk om ermee te stoppen, dus wordt er gekozen voor nieuwbouw.

In 2000 is het dan zo ver: de nieuwe groepsaccommodatie is gereed en mag gezien worden! Ook is bij de boerderij een gebouw verbouwd tot appartementencomplex. Vanaf dat moment is de groepsaccommodatie het gehele jaar geopend.

Voor de komende jaren liggen er nog diverse leuke en goede plannen in het verschiet. Natuurlijk blijven we proberen de puntjes op de i te zetten. We hopen onze gasten, waarvan er sommigen al ruim 35 jaar komen, met veel plezier te mogen blijven begroeten.

 Zoekt u een leuk vakantie verblijf?

accommodatie 01

Een smakelijke verrassing
 tijdens uw verblijf?

frietfoto

Meer informatie